Online kurs

MS Excel 2013

E-learning kurs “MS Excel 2013” kreiran je kako bi se učesnici upoznali s naprednim opcijama programa MS Excel 2013 i savladali vještine uređivanja, analiziranja i prezentovanja podataka, često ključnih za donošenje važnih odluka menadžera. Kurs sadrži interaktivne module i provjere znanja kroz koje će polaznici biti u mogućnosti da na jednostavan i zanimljiv način usvoje novo gradivo.

Zašto upisati ovaj kurs?

Po završetku kursa učesnici će imati uvid u širinu opcija koju MS Excel nudi, kao i vještine primjene opcija. Polaznici će kroz kurs naučiti formatirati tabele i ćelije, te kako formatirati podatke. Naučit će koje funkcije imaju na raspolaganju prilikom analize podataka. Zatim, kako da selektivno prikažu određene podatke i kako da grafički prikažu relevantne podatke. Polaznici će naučiti kako koristiti Pivot tabele i kako koristiti i primjeniti neke od najkorisnijih funkcija koje MS Excel nudi.

hourglass

TRAJANJE
4 sata po modulu

video-player

6
MODULA

professor

MENTORISANI
kurs

medal

CERTIFIKAT
o završetku kursa

Sadržaj kursa

Modul 1 – Rad sa podacima i tabelama
Modul 2 – Osnove kalkulacija i funkcija
Modul 3 – Upravljanje podacima u Excelu
Modul 4 – Grafikoni i diagrami
Modul 5 – Korištenje Pivot tabela i Pivot grafikona
Modul 6 – Napredne funkcije

Svaki modul sadrži zadatak koji je potrebno završiti, tj. potrebno je dobiti bod koji mentor dodjeljuje nakon što uspješno završite sve što je traženo u zadatku.

Ciljna publika

Kurs je namijenjen osobama koje žele da prošire svoje znanje o MS Excelu 2013 i njegovoj praktičnoj primjeni.

Mentor

image-12
Saša Bradić
Excel Expert

Saša će biti vaš mentor na kursu za MS Excel 2013. Saša je Microsoft Certified Excel Expert. Tokom više od 8 godina iskustva u ovoj branši razvio je preko 300 modula za učenje. U firmi Idego radi u ulozi instrukcijskog dizajnera s posebnim fokusom na Moodle LMS. Saša posjeduje mnoge certifikate na temu učenja, zadržavanja znanja, te tehnika izrade i isporuke materijala polaznicima. Do danas je održao više od 30 radionica na temu edukacijskih tehnologija, razvoja sadržaja u Moodle-u, kreiranja multimedijalnog sadržaja i drugih.

Kada kurs počinje?

DOSTUPNO ODMAH

Želite nekome preporučiti ovaj kurs?

Preporučujemo

MS Excel 2013

Ovaj kurs je namijenjen osobama koje žele da unaprijede znanje iz MS Excel 2013 programa.

Upravljanje vremenom

E-learning kurs “Upravljanje vremenom” pripremljen je u cilju usavršavanja vještina zaposlenih u smislu boljeg i efikasnijeg korištenja vremena.

Informaciona sigurnost

E-learning kurs “Informaciona sigurnost” je pripremljen da upozna polaznike sa osnovama informacione sigurnosti i važnosti sigurnog čuvanja i rukovanja podacima.